Zweetvlekken verwijderen uit kleding? 5 snelle tips!

Zweetvlekken verwijderen uit kleding? 5 snelle tips!

Gele zweetvlekken in kleding, veel mensen zullen het herkennen. De vlek behandelen met heet water kan ervoor zorgen dat de zweetvlek permanent in je kleding trekt. Doe dit dus niet! Hoe verwijder je die zweetvlekken dan wel uit je kleding? Wij delen 5 snelle tips.

Gele zweetvlekken in kleding, veel mensen zullen het herkennen. De vlek behandelen met heet water kan ervoor zorgen dat de zweetvlek permanent in je kleding trekt. Doe dit dus niet! Hoe verwijder je die zweetvlekken dan wel uit je kleding? Wij delen 5 snelle tips.

Zweetvlekken in kleding zijn vervelend. Het ziet er niet fris uit en na langere tijd kunnen ze een vieze geur afgeven. Vaak wordt kleding overbodig weggegooid, maar er zijn tips waarmee je de zweetvlekken toch uit je kleding kunt verwijderen!

Zweetvlek verwijderen met azijn

Een veelgebruikt middel voor het verwijderen van zweetvlekken is azijn. Eén van de voordelen is dat je hiermee zowel de vlek als de geur in één keer kan verwijderen. Het fijne van azijn is ook dat de gemiddelde Nederlander dit product standaard in huis heeft. Voor het beste resultaat op wit textiel, gebruik je natuurazijn. Voor het beste resultaat op gekleurd textiel, gebruik je witte azijn.

Voor witte was doe je het volgende: week het kledingstuk in een emmer met warm water en een flinke scheut azijn. Laat dit een halfuur weken en was het kledingstuk daarna volgens de wasvoorschriften. Voor gekleurde was doe je het volgende: meng twee kopjes water met vier eetlepels witte azijn. Breng dit voor het wassen aan op de zweetvlekken en laat even intrekken. Was het kledingstuk daarna volgens de wasvoorschriften.

Zuiveringszout en waterstofperoxide

Dit zijn twee verschillende producten die kunnen helpen bij het verwijderen van zweetvlekken. Het zuiveringszout gaat gericht te werk op de geur die de vlekken achterlaten in de kleding. Daarentegen werkt waterstofperoxide als vlekken verwijderaar. Samen zijn deze twee middelen een perfecte combinatie om zweetvlekken uit kleding te verwijderen.

Het gebruik van deze twee middelen is simpel, maar doe dit wel met de juiste hoeveelheden. Je begint met het zuiveringszout, doe twee eetlepels zuiveringszout (20 gram) in een kopje. Vervolgens voeg je een glas zuurstofwater (waterstofperoxide) toe (250 ml). Meng dit goed door elkaar. Verspreid het mengsel over de vlek op de kleding en wrijf dit in met een oude tandenborstel, laat dit mengsel 10 minuten intrekken. Was het kledingstuk tot slot volgens de wasvoorschriften.

Aspirientje

Dit medicijn is handig om vlekken te verwijderen. In een aspirientje zit de stof ‘salicylzuur’, dit zorgt ervoor dat de witheid van het kledingstuk weer terugkomt, waardoor de gelige kleur verdwijnt. Daarnaast is het ook nog heel eenvoudig. Laat het aspirientje oplossen in een glas met water. Verspreid de vloeistof vervolgens over de vlek en wrijf dit in met een oude tandenborstel. Was het kledingstuk tot slot volgens de wasvoorschriften.

Citroen en zuiveringszout

Het combineren van citroen en zuiveringszout kan helpen om zweetvlekken te verwijderen. Gebruik hiervoor het sap van twee citroenen (210 ml) en een beetje zuiveringszout (10 gram). Meng dit en maak hier een pasta van. Breng de pasta aan op de vlek en laat dit geheel ongeveer 30 minuten intrekken. Voor een beter resultaat kun je ook met het mengsel over het kledingstuk wrijven. Was het kledingstuk tot slot volgens de wasvoorschriften.

De zon als vlekkenverwijderaar

Een van de oudste methodes om vlekken te verwijderen, is het gebruik van de warmte en het licht van de zon. Leg het kledingstuk een paar uur in de zon. Door de warmte verspreid het zweet zich naar de oppervlakte van het kledingstuk en komt het zweet ‘los’. Was het kledingstuk tot slot volgens de wasvoorschriften. Herhaal indien nodig. 

Bovenstaande tips kunnen niet garanderen dat de zweetvlekken uit je kleding gaan, maar het is zeker het proberen waard! Wil jij jouw favoriete wasmiddel graag met hoge korting kopen? Klik dan hier. Op Wasmiddelplaats verzamelen wij alle actuele wasmiddel aanbiedingen.