Vloeibaar of poeder wasmiddel: wat is beter?

Vloeibaar of poeder wasmiddel: wat is beter?

Wat is nou beter, en wat is nou het verschil tussen poeder of vloeibaar wasmiddel? We geven het antwoord op deze vraag!

Wat is nou beter, en wat is nou het verschil tussen poeder of vloeibaar wasmiddel? We geven het antwoord op deze vraag!

Als je gaat wassen, wil je natuurlijk dat je kleding er net zo mooi uitkomt als dat ze uit de winkel kwamen. Hoe kun je in de was je kleuren het beste beschermen? En hoe houd je je kleding zo wit mogelijk? We weerleggen de voor en nadelen van poeder en vloeibaar wasmiddel.

Voordelen en nadelen vloeibaar wasmiddel

Voordelen

Vloeibare wasmiddelen lossen iets beter op en werken beter bij vette vlekken. Ook blijven de kleuren van je kleding beter beschermd door vloeibaar wasmiddel te gebruiken.

Nadelen

Vloeibare wasmiddelen zijn vaak duurder dan wasmiddelen in poedervorm. Je gebruikt er ook vaak te veel van of je schiet uit. Vloeibaar wasmiddel is vettiger dan poeder wasmiddel. Het vloeibare wasmiddel laat een vettige laag achter in de wasmachine wat een voeding voor vetluis is.

Voordelen en nadelen poeder wasmiddel

Voordelen

Aan poederwasmiddel zijn bepaalde zuurstofbleekmiddelen toegevoegd. Dit zijn bleekmakers die zorgen voor een witte, frisse kleur aan je beddengoed of zachtere witte was. Voor een wit beddengoed is poederwasmiddel een goede keuze, zeker als je een ‘krakend wit’ laken wilt.

Nadelen

Poederwasmiddel is vaak lichtkorrelig. Deze korrels hebben een lichtschurende werking op je kleding. Dat is niet altijd goed voor je was.

Poederwasmiddel koop je vaak in een kartonnen verpakking. Door die kartonnen verpakking wordt het poeder snel vochtig en korrelig. Voor een lekkere geur moet je ook geen poederwasmiddel gebruiken. De parfumgeur in de poeder vergaat snel in tegenstelling tot vloeibaar wasmiddel in een afgesloten fles.

Ook kan poederwasmiddel achterblijven in het bakje van de wasmachine. Dit kan tijdens het uitspoelen toch in je kleding komen waar je huidirritatie van kan krijgen.