Geld besparen op wasmiddel: 8 tips

Geld besparen op wasmiddel: 8 tips

Uit onderzoek blijkt dat een gemiddeld Nederlands gezin op jaarbasis €170 euro uitgeeft aan wasmiddelen, dat is behoorlijk veel! Wasmiddelen zijn relatief duur en worden vaak gebruikt. Wil jij geld besparen op wasmiddel? Lees dan dit artikel, waarin wij 8 tips delen. 

Uit onderzoek blijkt dat een gemiddeld Nederlands gezin op jaarbasis €170 euro uitgeeft aan wasmiddelen, dat is behoorlijk veel! Wasmiddelen zijn relatief duur en worden vaak gebruikt. Wil jij geld besparen op wasmiddel? Lees dan dit artikel, waarin wij 8 tips delen. 

Geld besparen op wasmiddel

Wanneer je geld wilt besparen, is het vaak lastig om te beginnen. De boodschappen zijn vaak veel kleine uitgaven, die gezamenlijk een groot bedrag vormen. Hier kun je vaak veel op besparen. Een voorbeeld hiervan is geld besparen op wasmiddel. Aan de hand van kleine toepassingen kun jij aan het einde van maand heel wat centen overhouden. Hieronder check je onze tips!

Tip 1

A-merken zijn uiteraard duurder dan B-merken, maar werken A-merken ook echt beter? Uit onderzoek blijkt dat A-merken en B-merken niet veel verschillen op het gebeid van wassen. Met een B-merk wasmiddel is de kans groter dat je geld kan besparen op wasmiddelen. Echter hebben de A-merken wel voordelen. Zo zijn ze beter voor de wasmachine en heb je meestal minder van het wasmiddel nodig.

Tip 2

Let op de wasmiddel aanbiedingen! Drogisten en andere online shops geven regelmatig korting op A-merken wasmiddelen. Zo kun je voor een lage prijs jouw favoriete wasmiddel aanschaffen. Wij hebben de wasmiddel aanbiedingen van tientallen webshops voor je op een rij gezet. Klik hier op naar de actuele wasmiddel aanbiedingen te gaan.

Tip 3

Bereken de prijs per wasbeurt om erachter te komen wat de allerbeste deal is. Van het ene wasmiddel heb je meer nodig dan van het andere. Bovendien verschilt ook de hoeveelheid wasmiddel per verpakking. Daarom is het verstandig om de prijs per wasmiddel te berekenen. Dit doe je door de totaalprijs te delen door het aantal wasbeurten dat je met de verpakking kunt draaien. Zo weet je precies wat de beste wasmiddel aanbieding is! Te veel moeite? Wij hebben het alvast voor je gedaan op deze pagina. Zo kun jij gegarandeerd veel geld besparen op wasmiddel!

Tip 4

Zorg voor een volle wasmachine! Er zijn verschillende manieren om te besparen op wasmiddelen, maar je kunt ook geld besparen tijdens het wassen! Wanneer je wast met een volle wasmachine, hoef je minder wasjes te draaien. Dat scheelt voornamelijk in kosten op water en energie.

Tip 5

Wees zorgvuldig met de hoeveelheid wasmiddel die je per wasbeurt gebruikt. De aanbevolen hoeveelheid op de verpakking van het wasmiddel geldt voor een volle trommel. Was je een kleine was? Dan kan er minder wasmiddel gebruikt worden. Dit is niet alleen beter voor de portemonnee, maar ook beter voor de wasmachine zelf! Door het wasmiddel goed te doseren, heb je geen extra antikalk- of ontkalkingsmiddelen nodig.

Tip 6

Sla meerdere flessen wasmiddel in zodra je een goede aanbieding tegenkomt. Het is zonde wanneer je genoodzaakt bent om een dure verpakking te kopen wanneer je plots zonder wasmiddel zit. Zorg daarom voor een standaard voorraad wasmiddel in huis!

Tip 7

Bespaar energie! Energie besparen is beter voor het milieu maar ook goedkoper. De meeste wasmachines hebben een ecologisch programma, dit duurt relatief langer maar verbruikt minder energie en water, wat een positief effect heeft op de energierekening!

Tip 8

Koop online! Online zijn vaak verschillende acties te vinden die er in de supermarkt of in de drogisterij niet zijn. De concurrentie is online veel groter dan in de supermarkten en drogisterijen. Dit is de reden dat er online veel meer aanbiedingen te vinden zijn. Online scoor je gewoon het beste. Dit scheelt jou ook weer sjouw werk, want het wasmiddel wordt gewoon thuis geleverd, ideaal!

Wasmiddel aanbiedingen

Als je geld kan besparen op wasmiddelen en het wassen, waarom zou je dit dan niet doen? Neem een hier een kijkje op Wasmiddelplaats om de goedkoopste wasmiddelen te kopen! Wij zijn een vergelijkingssite die tientallen webshops nagaat op de beste deals. Check hier de aanbiedingen van dit moment.